Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (28.10-03.11.2013)

W dniach od 28 października do 3 listopada 2013 roku wzrosły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadki notowano jedynie w obrębie serwatki w proszku oraz śmietany, natomiast na stabilnym poziomie cenowym pozostało masło.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (28.10-03.11.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (28.10-03.11.2013):
  • cena – 17,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka w proszku (28.10-03.11.2013):
  • cena – 13,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
Ceny mleka zagęszczonego (28.10-03.11.2013):
  • cena – 6,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,1%
Ceny serwatki w proszku (28.10-03.11.2013):
  • cena – 3,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (28.10-03.11.2013):
  • cena – 1,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (28.10-03.11.2013):
  • cena – 2,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%
Ceny jogurtu naturalnego (28.10-03.11.2013):
  • cena – 4,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny kefiru (28.10-03.11.2013):
  • cena – 2,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (28.10-03.11.2013):
  • cena – 5,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

 



Tagi:
źródło: