Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.05-02.06.2013)

W okresie od 27 maja do 2 czerwca 2013 roku notowano nieznaczne wzrosty cen przetworów mleczarskich w Polsce. Spadek cen obserwowano jedynie w przypadku kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.05-02.06.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (27.05-2.06.2013):
  • cena – 15,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka w proszku (27.05-2.06.2013):
  • cena – 12,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka zagęszczonego (27.05-2.06.2013):
  • cena – 5,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny serwatki w proszku (27.05-2.06.2013):
  • cena – 4,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (27.05-2.06.2013):
  • cena – 1,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT (27.05-2.06.2013):
  • cena – 1,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny jogurtu naturalnego (27.05-2.06.2013):
  • cena – 3,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny kefiru (27.05-2.06.2013):
  • cena – 2,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (27.05-2.06.2013):
  • cena – 5,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%


Tagi:
źródło: