Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.08-1.09.2013)

W okresie od 26 sierpnia do 1 września 2013 roku notowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadek dotyczył jedynie cen masła, mleka zagęszczonego, kefiru oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.08-1.09.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (26.08-1.09.2013):
  • cena – 17,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka w proszku (26.08-1.09.2013):
  • cena – 13,64 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka zagęszczonego (26.08-1.09.2013):
  • cena – 5,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
Ceny serwatki w proszku (26.08-1.09.2013):
  • cena – 4,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (26.08-1.09.2013):
  • cena – 1,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 1,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (26.08-1.09.2013):
  • cena – 1,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Ceny jogurtu naturalnego (26.08-1.09.2013):
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny kefiru (26.08-1.09.2013):
  • cena – 2,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena śmietany i śmietanki (26.08-1.09.2013):
  • cena – 5,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%


Tagi:
źródło: