Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.02.2017)

W dniach 19-26.02.2017 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, zagęszczonego mleka, kefiru oraz śmietany i śmietanki zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.02.2017)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,10 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,66 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,54 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,90 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,57 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,08 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%



Tagi:
źródło: