Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (25.11-01.12.2013)

W dniach od 25 listopada do 1 grudnia 2013 roku notowano wzrost większości przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Spadły jedynie ceny serwatki w proszku, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (25.11-01.12.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (25.11-01.12.2013):
  • cena – 17,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka w proszku (25.11-01.12.2013):
  • cena – 14,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,8%
Ceny mleka zagęszczonego (25.11-01.12.2013):
  • cena – 6,49 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,4%
Ceny serwatki w proszku (25.11-01.12.2013):
  • cena – 3,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (25.11-01.12.2013):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (25.11-01.12.2013):
  • cena – 2,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny jogurtu naturalnego (25.11-01.12.2013):
  • cena – 4,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Ceny kefiru (25.11-01.12.2013):
  • cena – 2,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Cena śmietany i śmietanki (25.11-01.12.2013):
  • cena – 6,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

 



Tagi:
źródło: