Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (24-30.03.2014)

W dniach od 24 do 30 marca 2014 roku wzrosły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce. w relacji tygodniowej. Spadek notowano jedynie w przypadku cen masła, mleka zagęszczonego, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (24-30.03.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (24-30.03.2014):
  • cena – 15,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny mleka w proszku (24-30.03.2014)::
  • cena – 14,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny mleka zagęszczonego (24-30.03.2014):
  • cena – 5,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Ceny serwatki w proszku (24-30.03.2014):
  • cena – 3,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (24-30.03.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (24-30.03.2014):
  • cena – 2,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (24-30.03.2014):
  • cena – 4,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,6%
Ceny kefiru (24-30.03.2014):
  • cena – 2,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki (24-30.03.2014):
  • cena – 6,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

 



Tagi:
źródło: