Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny na stacjach paliw ustabilizowały się
2024-10-30 -
Unijna produkcja mięsa
2024-10-30
Poznaj produkty
-
Przyczepa paśnicza
2014-02-10 -
Nowa platforma sadownicza
2013-04-02 -
Finansowanie maszyn
2014-04-18 -
Wycinak do kiszonki
2016-01-12 -
Korpusy K80, Pitonfix, Scharmueller
2020-05-11
Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23.10.2016)
W dniach od 17 do 23.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka i jogurtu naturalnego zmalała, a cena masła pozostała niezmienna.
Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
-
cena – 18,21 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka w proszku:
-
cena – 8,52 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%
Ceny zagęszczonego mleka:
-
cena – 6,30 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny serwatki w proszku:
-
cena – 3,14 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
-
cena – 1,78 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT:
-
cena – 1,84 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
-
cena – 3,93 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny kefiru:
-
cena – 2,60 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 1,7%
Cena śmietany i śmietanki:
-
cena – 5,95 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%