Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23.10.2016)

W dniach od 17 do 23.10.2016 r. odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka i jogurtu naturalnego zmalała, a cena masła pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23.10.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 18,21 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,52 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,1%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,30 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,84 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 1,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,95 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

 



Tagi:
źródło: