Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23.02-01.03.2015)

W dniach od 23 lutego do 1 marca 2015 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Z kolei cena kefiru pozostała niezmienna.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23.02-01.03.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,85 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,30 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,46 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,93 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,29 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,08 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%



Tagi:
źródło: