Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.09.2013)

W dniach od 23 do 29 września 2013 roku wzrosły ceny masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka spożywczego UHT, kefiru, śmietany i śmietanki w ujęciu tygodniowym. W przypadku pozostałych przetworów mleczarskich notowano spadki cen.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (23-29.09.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (23-29.09.2013):
  • cena – 17,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka w proszku (23-29.09.2013):
  • cena – 13,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,9%
Ceny mleka zagęszczonego (23-29.09.2013):
  • cena – 5,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny serwatki w proszku (23-29.09.2013):
  • cena – 3,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (23-29.09.2013):
  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT (23-29.09.2013):
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny jogurtu naturalnego (23-29.09.2013):
  • cena – 4,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny kefiru (23-29.09.2013):
  • cena – 2,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Cena śmietany i śmietanki (23-29.09.2013):
  • cena – 5,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

 



Tagi:
źródło: