Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (22-28.07.2013)

W dniach od 22 do 28 lipca 2013 roku zaobserwowano wzrosty cen przetworów mleczarskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia takich jak: masło, mleko pasteryzowane, mleko UHT, śmietany i śmietanki. Potaniało mleko w proszki, mleko zagęszczone serwatki w proszku oraz kefiry. Bez zmian pozostały ceny jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (22-28.07.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (22-28.07.2013):
  • cena – 16,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost  o 0,7%
Ceny mleka w proszku (22-28.07.2013):
  • cena – 13,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny mleka zagęszczonego (22-28.07.2013):
  • cena – 5,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -2,5%
Ceny serwatki w proszku (22-28.07.2013):
  • cena – 3,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -1,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (22-28.07.2013):
  • cena – 1,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost  o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT (22-28.07.2013):
  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (22-28.07.2013):
  • cena – 4,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny kefiru (22-28.07.2013):
  • cena – 2,62 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,4%
Cena śmietany i śmietanki (22-28.07.2013):
  • cena – 5,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%


Tagi:
źródło: