Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (2.10.2016)

W dniach od 26 września do 2 października 2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena mleka w proszku, zagęszczonego mleka i mleka spożywczego pasteryzowanego zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (2.10.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 17,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 8,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 6,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,9%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,82  zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%


Tagi:
źródło: