Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20.03.2016)

W dniach od 14 do 20 marca 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena serwatki w proszku, mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (20.03.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,31 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9 %

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,41 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,84 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,56 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,75 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%



Tagi:
źródło: