Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.02.2017)

W dniach 13-19.02.2017 r. odnotowano spadek cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena zagęszczonego mleka, serwatki w proszku, kefiru oraz śmietany i śmietanki wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19.02.2017)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,28 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,85 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 8,6%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,53 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,0%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,80 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,89 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,64 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,15 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%


 



Tagi:
źródło: