Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.08.2013)

W dniach od 19 do 25 sierpnia 2013 roku zanotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadki obserwowano jedynie w przypadku cen serwatki w proszku i jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.08.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (19-25.08.2013):
  • cena – 17,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Ceny mleka w proszku (19-25.08.2013):
  • cena – 13,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
Ceny mleka zagęszczonego (19-25.08.2013):
  • cena – 5,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
Ceny serwatki w proszku (19-25.08.2013):
  • cena – 3,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (19-25.08.2013):
  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (19-25.08.2013):
  • cena – 1,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny jogurtu naturalnego (19-25.08.2013)::
  • cena – 4,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny kefiru (19-25.08.2013):
  • cena – 2,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Cena śmietany i śmietanki (19-25.08.2013):
  • cena – 5,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%


Tagi:
źródło: