Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.01.2015)

W dniach od 19 do 25 stycznia 2015 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego, kefiru, śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (19-25.01.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,44 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,96 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,29 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 6,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%



Tagi:
źródło: