Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18.09.2016)

W dniach od 12 do 18 września 2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Tylko cena jogurtu naturalnego, kefiru, śmietany i śmietanki zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18.09.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

 Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 16,38 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,91 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,22 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,5%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,75 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,0%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,79 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,86 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,57 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,71  zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%



Tagi:
źródło: