Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.11.2013)

W dniach od 18 do 24 listopada 2013 roku wrosły ceny przetworów mleczarskich w Polsce w porównaniu z poprzednim tygodniem. Spadek zaobserwowano tylko w obrębie cen mleka zagęszczonego i jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (18-24.11.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (18-24.11.2013):
  • cena – 17,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka w proszku (18-24.11.2013):
  • cena – 13,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny mleka zagęszczonego (18-24.11.2013):
  • cena – 6,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny serwatki w proszku (18-24.11.2013):
  • cena – 3,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (11-17.11.2013):
  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (11-17.11.2013):
  • cena – 2,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny jogurtu naturalnego (11-17.11.2013):
  • cena – 4,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny kefiru (11-17.11.2013):
  • cena – 2,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Cena śmietany i śmietanki (11-17.11.2013):
  • cena – 5,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

 



Tagi:
źródło: