Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.07.2016)

W dniach od 11 do 17 lipca 2016 roku odnotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena zagęszczonego i mleka spożywczego UHT zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.07.2016)
Ceny przetworów mleczarskich
 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 7,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,8%
Ceny zagęszczonego mleka:
  • cena – 5,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 2,52 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,69 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 3,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,57 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%


Tagi:
źródło: