W dniach od 17 do 23 marca 2014 roku spadły ceny przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost odnotowano jedynie w przypadku mleka zagęszczonego.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (17-23.03.2014):
cena – 15,94 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 0,8%
Ceny mleka w proszku (17-23.03.2014):
cena – 13,84 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (17-23.03.2014):
cena – 6,05 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
Ceny serwatki w proszku (17-23.03.2014):
cena – 3,91 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (17-23.03.2014):