Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.04.2013)

W okresie od 15 do 21 kwietnia 2013 roku wzrastały notowania cen przetworów mleczarskich w Polsce. Niewielkie spadki miały miejsce jedynie w przypadku kefiru i śmietany oraz śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (15-21.04.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (15-21.04.2013):
  • cena – 14,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny mleka w proszku (15-21.04.2013):
  • cena – 12,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny mleka zagęszczonego (15-21.04.2013):
  • cena – 6,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny serwatki w proszku (15-21.04.2013):
  • cena – 3,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (15-21.04.2013):
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (15-21.04.2013):
  • cena – 1,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny jogurtu naturalnego (15-21.04.2013):
  • cena – 3,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny kefiru (15-21.04.2013):
  • cena – 2,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Cena śmietany i śmietanki (15-21.04.2013):
  • cena – 5,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

 


Tagi:
źródło: