Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.10.2013)

W dniach od 14 do 20 października 2013 roku obserwowano w Polsce wzrost cen większości przetworów mleczarskich w ujęciu tygodniowym. Spadki cen zanotowano jedynie w przypadku mleka spożywczego pasteryzowanego oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.10.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (14-20.10.2013):
  • cena – 17,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka w proszku (14-20.10.2013):
  • cena – 13,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka zagęszczonego (14-20.10.2013):
  • cena – 6,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny serwatki w proszku (14-20.10.2013):
  • cena – 3,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (14-20.10.2013):
  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (14-20.10.2013):
  • cena – 1,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Ceny jogurtu naturalnego (14-20.10.2013):
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny kefiru (14-20.10.2013):
  • cena – 2,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Cena śmietany i śmietanki (14-20.10.2013):
  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

 



Tagi:
źródło: