Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.10.2014)

W dniach od 13 do 19 października 2014 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano natomiast w obrębie cen mleka zagęszczonego, UHT oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.10.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 8,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 7,7%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 6,12 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,41 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  spadek o 1,1%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

 



Tagi:
źródło: