Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.01.2014)

W dniach od 13 do 19 stycznia 2014 roku notowano w Polsce spadek cen masła, mleka w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki wobec poprzedniego tygodnia. Jednocześnie wzrosły ceny mleka zagęszczonego niesłonego, serwatki w proszku, jogurtu naturalnego oraz kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (13-19.01.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (13-19.01.2014):
  • cena – 17,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny mleka w proszku (13-19.01.2014):
  • cena – 13,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,0%
Ceny mleka zagęszczonego niesłodzonego (13-19.01.2014):
  • cena – 5,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,8%
Ceny serwatki w proszku (13-19.01.2014):
  • cena – 3,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (13-19.01.2014):
  • cena – 2,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (13-19.01.2014):
  • cena – 2,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny jogurtu naturalnego (13-19.01.2014):
  • cena – 4,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
Ceny kefiru (13-19.01.2014):
  • cena – 2,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Cena śmietany i śmietanki (13-19.01.2014):
  • cena – 6,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%


Tagi:
źródło: