Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (12-18.05.2014)

W dniach od 12 do 18 maja 2014 roku obserwowano kontynuację tendencji spadkowej cen przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Wzrost odnotowano jedynie w obrębie cen jogurtów naturalnych.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (12-18.05.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (12-18.05.2014):
  • cena – 15,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny mleka w proszku (12-18.05.2014):
  • cena – 11,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,4%
Ceny mleka zagęszczonego (12-18.05.2014):
  • cena – 5,68 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
Ceny serwatki w proszku (12-18.05.2014):
  • cena – 3,60 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (12-18.05.2014):
  • cena – 1,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (12-18.05.2014):
  • cena – 2,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny jogurtu naturalnego (12-18.05.2014):
  • cena – 4,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny kefiru (12-18.05.2014):
  • cena – 2,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki (12-18.05.2014):
  • cena – 6,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

 



Tagi:
źródło: