Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (11-17.11.2013)

W dniach od 11 do 17 listopada 2013 roku obserwowano wzrost cen większości artykułów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadki notowano jedynie w przypadku mleka w proszku i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (11-17.11.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (11-17.11.2013):
  • cena – 17,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka w proszku (11-17.11.2013):
  • cena – 13,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka zagęszczonego (11-17.11.2013):
  • cena – 6,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,2%
Ceny serwatki w proszku (11-17.11.2013):
  • cena – 3,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (11-17.11.2013):
  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (11-17.11.2013):
  • cena – 2,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
Ceny jogurtu naturalnego (11-17.11.2013):
  • cena – 4,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny kefiru (11-17.11.2013):
  • cena – 2,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Cena śmietany i śmietanki (11-17.11.2013):
  • cena – 5,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
 



Tagi:
źródło: