Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (11-17.01.2016)

W dniach od 11 do 17 stycznia 2016 roku odnotowano spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka w proszku, mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (11-17.01.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,35 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 8,2%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 0,6%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%


Tagi:
źródło: