Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (1.05.2016)

W dniach od 25 kwietnia do 1 maja 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (1.05.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 10,97 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,16 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,85 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,73 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,78/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%



Tagi:
źródło: