Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (09-15.02.2015)

W dniach od 9 do 15 lutego 2015 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen mleka i serwatki w proszku oraz mleka spożywczego pasteryzowanego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (09-15.02.2015)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,08 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,6%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 5,66 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,3%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,83 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,89 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,89 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%



Tagi:
źródło: