Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (07-14.04.2013)

W dniach od 8 do 14 kwietnia 2013 roku zanotowano wzrost cen większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadki notowań zaobserwowano jedynie w przypadku mleka zagęszczonego, jogurtu naturalnego i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (07-14.04.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (08-14.04.2013):
  • cena – 14,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny mleka w proszku (08-14.04.2013):
  • cena – 11,73 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka zagęszczonego (08-14.04.2013):
  • cena – 6,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny serwatki w proszku (08-14.04.2013):
  • cena – 3,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (08-14.04.2013):
  • cena – 1,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (08-14.04.2013):
  • cena – 1,83 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny jogurtu naturalnego (08-14.04.2013):
  • cena – 3,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Ceny kefiru (08-14.04.2013):
  • cena – 2,66 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Cena śmietany i śmietanki (08-14.04.2013):
  • cena – 5,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
 



Tagi:
źródło: