Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06-12.12.2014)

W dniach od 6 do 12 stycznia 2014 roku notowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Nieznaczny spadek zaobserwowano jedynie w przypadku ceny masła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06-12.12.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (06-12.01.2014):
  • cena – 17,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka w proszku (06-12.01.2014):
  • cena – 14,11 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny mleka zagęszczonego (06-12.01.2014):
  • cena – 6,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,4%
Ceny serwatki w proszku (06-12.01.2014):
  • cena – 3,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (06-12.01.2014):
  • cena – 2,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (06-12.01.2014):
  • cena – 2,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny jogurtu naturalnego (06-12.01.2014):
  • cena – 4,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny kefiru (06-12.01.2014):
  • cena – 2,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Cena śmietany i śmietanki (06-12.01.2014):
  • cena – 6,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%

 



Tagi:
źródło: