Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06-12.10.2014)

W dniach od 6 do 12 października 2014 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano natomiast w obrębie cen mleka zagęszczonego, spożywczego pasteryzowanego i UHT oraz jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (06-12.10.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 9,38 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 1,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%


Tagi:
źródło: