Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03.04.2016)

W dniach od 28 marca do 3 kwietnia 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena zagęszczonego mleka, serwatki w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego oraz cena śmietany i śmietanki wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (03.04.2016)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 10,14 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 8,79zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,41zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,47zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,92zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,53zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,16zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,8%

Ceny kefiru:

  • cena – 3,09 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,20zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%



Tagi:
źródło: