Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (02-08.12.2013)

W dniach od 2 do 8 grudnia 2013 roku wzrosły ceny masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego i kefiru w Polsce w relacji tygodniowej. Jednocześnie spadły notowania mleka w proszku, serwatki w proszku, mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (02-08.12.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (02-08.12.2013):
  • cena – 17,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku (02-08.12.2013):
  • cena – 13,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,8%
Ceny mleka zagęszczonego (02-08.12.2013):
  • cena – 6,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%
Ceny serwatki w proszku (02-08.12.2013):
  • cena – 3,65 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (02-08.12.2013):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (02-08.12.2013):
  • cena – 2,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny jogurtu naturalnego (02-08.12.2013):
  • cena – 4,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru (02-08.12.2013):
  • cena – 2,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena śmietany i śmietanki (02-08.12.2013):
  • cena – 5,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%


Tagi:
źródło: