Ceny przetworów mleczarskich (21-27.04.2014)

W dniach od 21 do 27 kwietnia 2014 roku odnotowano w Polsce w relacji tygodniowej spadek cen masła, mleka w proszku, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki. Niewielki wzrost zaobserwowano jedynie w przypadku ceny serwatki w proszku, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego i kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich (21-27.04.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (21-27.04.2014):
  • cena – 15,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
Ceny mleka w proszku (21-27.04.2014):
  • cena – 12,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny mleka zagęszczonego (21-27.04.2014):
  • cena – 5,96 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,2%
Ceny serwatki w proszku (21-27.04.2014):
  • cena – 3,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (21-27.04.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
Ceny mleka spożywczego UHT (21-27.04.2014):
  • cena – 2,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny jogurtu naturalnego (21-27.04.2014):
  • cena – 4,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny kefiru (21-27.04.2014):
  • cena – 2,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Cena śmietany i śmietanki (21-27.04.2014):
  • cena – 6,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%


Tagi:
źródło: