Kategorie
Zobacz również tu
-
Zużycie gazu ziemnego
2025-01-21
Poznaj produkty
-
Łamacz słomy, włóka łąkowa MOVE
2020-04-07 -
Cebula AGROSAD
2020-10-05 -
FENDT - szyba drzwiowa dolna P / L zielona
2011-12-13 -
Agregat otrząsająco-czyszczący MAJA
2020-05-12
Bakterie E. coli w mięsie z Polski
Jak poinformowała Rosyjska Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego (Rossielchoznadzor) w mrożonym szpiku wieprzowym i wołowinie z jednego zakładów z Polski wykryto bakterię E. coli.
W czasie badań szpiku wieprzowego mrożonego, pochodzącego z Zakładów Mięsnych Carnis-Koło Bronisław Rowecki Sp. J., znaleziono bakterie grupy E. coli oraz mezofilne aerobowe i fakultatywne anaerobowe mikroorganizmy, z kolei w partii mrożonej wołowiny z Zakładów Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. wykryto bakterie grupy E. coli.
Jak poinformował Rossielchoznadzor polska służba weterynaryjna została już powiadomiona o naruszeniach, a produkcję z obu przedsiębiorstw poddano zaostrzonej kontroli laboratoryjnej.
Ponadto, Rossielchoznadzor podał informację o zaostrzonej kontroli produktów pochodzących z firmy Torex Sp. z o.o. Służby rosyjskie wymieniają ją bowiem w gronie podmiotów z 18 innych krajów, w produktach których wykryto szkodliwe lub zakazane substancje.
Czytaj komunikat Głównego Lekarza Weterynarii na temat skażonego mięsa z Polski