Kategorie
Zobacz również tu
-
Stosuj bezpiecznie środki ochrony roślin
2024-11-18 -
Wrześniowy skup mleka
2024-11-18 -
Ceny serów w Polsce (3.11.2024)
2024-11-18
Poznaj produkty
-
Ładowarka do cebuli SU2LS SAMON
2020-10-08 -
Agregat Prądotwórczy 30 kVA
2011-08-19 -
Multione serii S
2011-06-16 -
DODATKOWE WYPOSAŻENIE W UKŁADZIE JEZDNYM
2011-05-25 -
Stajnie
2015-04-20
100.lecie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
W dniu 25 maja 2012 roku w pięknej scenerii Galerii Porczyńskich w Warszawie, odbyły się uroczystości z okazji Jubileuszu 100.lecia Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego. W spotkaniu poza pracownikami Instytutu, uczestniczyło także wielu znamienitych osobistości ze świata nauki, gospodarki i administracji.
W uroczystościach wziął udział podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk, który w imieniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi wręczył Dyrektorowi pamiątkowy puchar i złożył wszystkim byłym i obecnym pracownikom Instytutu serdeczne gratulacje i podziękowania za dotychczasowy ogromny wkład pracy na rzecz rozwoju i wzrostu konkurencyjności polskiego przemysłu rolno - spożywczego. Szczególne słowa podziękowania wiceminister skierował do prof. dr hab. Romana Grzybowskiego, który przez ostatnie 20 lat, nieprzerwanie pełni funkcję Dyrektora Instytutu.
W swoim wystąpieniu podsekretarz stanu Tadeusz Nalewajk wskazał na obecne wyzwania i zadania, jakie stoją przed Instytutem, nie tylko w zakresie realizacji prac naukowo - badawczych, ale przede wszystkim odnośnie prowadzania działalności wdrożeniowo - upowszechnieniowej i realizacji prac na rzecz resortu z zakresu służb publicznych.
Zasłużeni pracownicy Instytutu zostali odznaczeni wysokimi odznaczeniami państwowymi oraz medalami, przyznanymi przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, którego na uroczystościach jubileuszowych reprezentował doradca prof. dr hab. Tomasz Borecki.
Licznie zgromadzeni na uroczystościach jubileuszowych goście wysłuchali również referatów, dotyczących wykorzystania biotechnologii, GMO oraz nanotechnologii w gospodarce żywnościowej.