| Autor: redakcja6

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.06.2013)

W okresie od 10 do 16 czerwca 2013 roku obserwowano nieznaczne wzrosty cen większości przetworów mleczarskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. W tym czasie potaniała jedynie serwatka w proszku, natomiast cena jogurtu naturalnego pozostała bez zmian.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.06.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (10-16.06.2013):
  • cena – 15,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka w proszku (10-16.06.2013):
  • cena – 12,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka zagęszczonego (10-16.06.2013):
  • cena – 6,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,6%
Ceny serwatki w proszku (10-16.06.2013):
  • cena – 3,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (10-16.06.2013):
  • cena – 1,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT (10-16.06.2013):
  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny jogurtu naturalnego (10-16.06.2013):
  • cena – 3,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny kefiru (10-16.06.2013):
  • cena – 2,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Cena śmietany i śmietanki (10-16.06.2013):
  • cena – 5,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%


Tagi:
źródło: