Konkurs na najlepszy przepis kulinarny

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie zapraszają do uczestnictwa w I edycji Ogólnopolskiego konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Konkurs na najlepszy przepis kulinarny

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie średnich szkół gastronomicznych tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
 

Konkurs przeprowadzony będzie dwuetapowo. W pierwszym etapie spośród nadesłanych prac, spełniających wymagania formalne, zostanie wyłonionych 10 najwyżej ocenionych przepisów kulinarnych, które zostaną zakwalifikowane do Finału. W drugim etapie nastąpi ostateczny wybór zwycięskich przepisów kulinarnych na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w Półfinale przepisy. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody/upominki oraz dyplomy.
 

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie
ul. Meiselsa 1, 31-063 Kraków
z dopiskiem "KONKURS KULINARNY".
 

Termin składania zgłoszeń upływa 29 czerwca 2012 r., decyduje data stempla pocztowego.

W przypadku pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt z:
 
Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie:
Klaudia Kieljan, tel. 12 424 05 13, e-mail: k.kieljan@cdr.gov.pl. - informacje dotyczące organizacji i przeprowadzenia konkursu;
 
Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi:
tel. 22 623 27 96, 22 623 15 54, e-mail: oznaczenia@minrol.gov.pl - dodatkowe informacje na temat produktów regionalnych lub tradycyjnych wymaganych do uwzględnienia w zgłaszanym do konkursu przepisie kulinarnym.
 

Do pobrania:

  1. Regulamin Konkursu
  2. Załącznik nr 1 - Formularz zgłoszeniowy
  3. Załącznik nr 2a - Oświadczenie pełnoletniego uczestnika konkursu
  4. Załącznik nr 2b - Oświadczenie niepełnoletniego uczestnika konkursu
  5. Załącznik nr 3 - Zgoda przedstawiciela ustawowego osoby niepełnoletniej na udział w konkursie
  6. Załącznik nr 4 - Oświadczenie uczestnika konkursu zobowiązujące do zawarcia umowy o przeniesieniu autorskich praw majątkowych
  7. Załącznik nr 5 - Umowa o przeniesieniu autorskich praw majątkowych
  8. Załącznik nr 6 - Zgoda przedstawiciela ustawowego osoby niepełnoletniej na zawarcie umowy o przeniesieniu autorskich praw majątkowych
  9. Załącznik nr 7- Zasady i kryteria oceny przepisów kulinarnych


Tagi:
źródło: