W dniach od 7 do 13 stycznia 2013 roku, zanotowano spadek cen większości serów w Polsce. Wyjątek stanowiły sery typu: Edamski, Cheddar, Podlaski i twaróg min. 40% tł.
Ceny sera typu Edamski (07-13.12.2013):
cena – 14,16 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 0,5%
Ceny sera typu Gouda (07-13.12.2013):
cena – 14,17 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 0,1%
Ceny sera typu Cheddar (07-13.12.2013):
cena – 14,06 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 3,4%
Ceny sera typu Ementaler(07-13.12.2013):
cena –15,04 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,0%
Ceny sera typu Podlaski, Zamojski, Morski (07-13.12.2013):
cena – 13,83 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –wzrost o 0,4%
Ceny sera typu Mozzarella (07-13.12.2013):
cena –15,32/ zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,4%
Ceny sera typu Feta (07-13.12.2013):
cena –10,07 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,6%
Ceny serów pleśniowych (07-13.12.2013):
cena –20,64 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,0%
Ceny twarogów min. 40% tł. (07-13.12.2013):
cena –9,34 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,3%
Ceny serka wiejskiego min. 40% tł. (07-13.12.2013):