Kategorie
Zobacz również tu
-
Ceny zbóż w kraju (8.12.2024)
2024-12-17
Poznaj produkty
-
Głębosz REHAB MZURI
2020-06-23 -
ŁADOWARKA TELESKOPOWA JCB 516-40
2020-04-28 -
Wkłady do korpusów K80 Scharmueller
2020-05-18 -
Przyczepa rolnicza T710/1 6t
2016-01-19 -
Stacja do monitoringu owadów AEGIS N 12
2014-02-14 -
Agregat do dezynfekcji zwierząt
2013-05-07
Warsztaty kulinarne „Lekcja z Mistrzem” w Iławie
W dniu 29.11.10 r. w Zespole Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie odbyły się warsztaty kulinarne Pt. „Lekcja z Mistrzem”.Organizatorem był Oddział Terenowy ARR.
Warsztaty dla uczniów III klasy Technikum Gastronomicznego poprowadziło dwóch mistrzów kuchni – Karol Okrasa Szef Kuchni restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie oraz Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania dań kuchni lokalnej w oparciu o wykorzystanie produktów wysokiej jakości pochodzących regionu Warmii i Mazur.Stąd też obecność na warsztatach producentów żywności regionalnej i tradycyjnej, którzy przekazali młodzieży wiedzę na temat zalet hodowli i przetwórstwa opartego na wieloletniej tradycji.
W warsztatach ze strony Agencji Rynku Rolnego uczestniczyli Andrzej Milkiewicz – Dyrektor OT, Alicja Maruszak – Zastępca Dyrektora, Katarzyna Szkaradek-Siwińska ora Karolina Pietraczyk z Centrali ARR w Warszawie oraz Cezary Antczak i Dariusz Wasiela z OT w Olsztynie.
Na zakończenie mistrzowie kuchni Karol Okrasa i Dariusz Struciński oraz przedstawiciele ARR i producentów żywności tradycyjnej otrzymali w podziękowaniu od młodzieży pamiątkowe zdjęcia.
Źródło: http://www.arr.gov.pl/