Kategorie
Zobacz również tu
-
Spadki cen na stacjach paliw wyhamowały
2025-04-24 -
Nie warto zwlekać z wnioskiem o dopłaty 2025
2025-04-24
Poznaj produkty
-
Nawilżacz dyskowy kompletny
2015-05-12 -
Lely Hibiscus SD - zgrabiarki karuzelowe
2011-09-29 -
Zetor Proxima Plus 95
2011-01-04 -
MAKROVIT NITRO Nawóz płynny makroelementowy
2012-01-16 -
Siłownik gazowy do CASE IH / Steyr
2011-12-13 -
MESCOMP - Polskie opryskiwacze klasy PREMIUM
2020-04-15 -
Łącznik do lamp ostrzegawczych
2011-12-13
Warsztaty kulinarne „Lekcja z Mistrzem” w Iławie
W dniu 29.11.10 r. w Zespole Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie odbyły się warsztaty kulinarne Pt. „Lekcja z Mistrzem”.Organizatorem był Oddział Terenowy ARR.
Warsztaty dla uczniów III klasy Technikum Gastronomicznego poprowadziło dwóch mistrzów kuchni – Karol Okrasa Szef Kuchni restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie oraz Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania dań kuchni lokalnej w oparciu o wykorzystanie produktów wysokiej jakości pochodzących regionu Warmii i Mazur.Stąd też obecność na warsztatach producentów żywności regionalnej i tradycyjnej, którzy przekazali młodzieży wiedzę na temat zalet hodowli i przetwórstwa opartego na wieloletniej tradycji.
W warsztatach ze strony Agencji Rynku Rolnego uczestniczyli Andrzej Milkiewicz – Dyrektor OT, Alicja Maruszak – Zastępca Dyrektora, Katarzyna Szkaradek-Siwińska ora Karolina Pietraczyk z Centrali ARR w Warszawie oraz Cezary Antczak i Dariusz Wasiela z OT w Olsztynie.
Na zakończenie mistrzowie kuchni Karol Okrasa i Dariusz Struciński oraz przedstawiciele ARR i producentów żywności tradycyjnej otrzymali w podziękowaniu od młodzieży pamiątkowe zdjęcia.
Źródło: http://www.arr.gov.pl/
