Kategorie
Zobacz również tu
-
Zużycie gazu ziemnego
2025-01-21
Poznaj produkty
-
Łamacz słomy, włóka łąkowa MOVE
2020-04-07 -
Cebula AGROSAD
2020-10-05 -
FENDT - szyba drzwiowa dolna P / L zielona
2011-12-13 -
Agregat otrząsająco-czyszczący MAJA
2020-05-12
Warsztaty kulinarne „Lekcja z Mistrzem” w Iławie
W dniu 29.11.10 r. w Zespole Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie odbyły się warsztaty kulinarne Pt. „Lekcja z Mistrzem”.Organizatorem był Oddział Terenowy ARR.
Warsztaty dla uczniów III klasy Technikum Gastronomicznego poprowadziło dwóch mistrzów kuchni – Karol Okrasa Szef Kuchni restauracji Platter by Karol Okrasa w Warszawie oraz Dariusz Struciński Szef Kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach.Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania dań kuchni lokalnej w oparciu o wykorzystanie produktów wysokiej jakości pochodzących regionu Warmii i Mazur.Stąd też obecność na warsztatach producentów żywności regionalnej i tradycyjnej, którzy przekazali młodzieży wiedzę na temat zalet hodowli i przetwórstwa opartego na wieloletniej tradycji.
W warsztatach ze strony Agencji Rynku Rolnego uczestniczyli Andrzej Milkiewicz – Dyrektor OT, Alicja Maruszak – Zastępca Dyrektora, Katarzyna Szkaradek-Siwińska ora Karolina Pietraczyk z Centrali ARR w Warszawie oraz Cezary Antczak i Dariusz Wasiela z OT w Olsztynie.
Na zakończenie mistrzowie kuchni Karol Okrasa i Dariusz Struciński oraz przedstawiciele ARR i producentów żywności tradycyjnej otrzymali w podziękowaniu od młodzieży pamiątkowe zdjęcia.
Źródło: http://www.arr.gov.pl/