Powrót do kategorii

Dodano: 2013-01-25

Osoba kontaktowa: Sławomir

Adres: woj. dolnoslaskie,
Kalinówka


Dodaj ogłoszenie

Formularz kontaktowy

 

thumbnail
thumbnail

korzeń żeńszenia do żucia na herbatę nalewkę - sprzedam

Żeń-Szeń właściwości lecznicze - jak używać?
kup teraz
Zawarte w żeń-szeniu unikalne, spotykane tylko w nim substancje - ginsenozydy (panaxozydy), odpowiedzialne są za tak szerokie spektrum działania i właściwości żeń-szenia. Medycyna chińska, jak również współczesne badania dowodzą, że żeń-szeń:

  • przeciwdziała zmęczeniu, znużeniu, zwiększa wydolność organizmu,
  • działa pobudzająco (podnosi witalność u kobiet i mężczyzn),
  • wzmacnia pamięć, poprawia procesy myślenia i kojarzenia,
  • wzmacnia system nerwowy,
  • przeciwdziała skutkom stresu fizycznego i emocjonalnego,
  • stymuluje układ immunologiczny (odpornościowy) organizmu,
  • pobudza produkcje przeciwciał, poprawiając odporność organizmu na choroby zakaźne (przeziębienie, grypa, angina)
  • obniża poziom cholesterolu we krwi,
  • obniża ryzyko zatorów,
  • pomaga w kontroli cukrzycy przez obniżanie poziomu cukru we krwi,
  • odgrywa znaczącą rolę w profilaktyce nowotworów,
  • działa jako antyoksydant, chroni przed wolnymi rodnikami,
  • chroni wątrobę przed ubocznym działaniem leków, alkoholu i toksyn,
  • zmniejsza uszkodzenie komórek wywołane szkodliwym promieniowaniem,
  • zwiększa wydolność fizyczną i przyspiesza regenerację po wysiłku,
  • polecany sportowcom podczas intensywnych treningów i zawodów,

Najprostsza i najskuteczniejszą formą używania żeń-szenia jest żucie korzeni w dawce 1-4 gramy dziennie. Najlepiej rano po posiłku. Kuracja powinna trwać minimum miesiąc, max. 3 miesiące.

Jak wynika z doświadczeń tradycyjnej medycyny najlepiej służą nam te rośliny, które rosną w kręgu naszego bytowania.

Właściwości lecznicze żeń-szenia z naszej plantacji potwierdzają ośrodki uniwersyteckie. Sprawdzonym przez pokolenia sposobem zażywania żeń-szenia jest żucie wysuszonych wysuszonych korzeni (tak właśnie zażywają go Chińczycy). Żeń-Szeń żujemy a następnie połykamy. Żucie to pierwszy etap przygotowania do trawienia - czyli najbardziej efektywnego wykorzystania właściwości korzenia. 

Żeń-Szeń zawiera: witaminy (A, B2, B6, C, E), wapń, miedź, fosfor, cynk, potas, żelazo, magnez, sód, siarka, Ziarno  orkiszu