Praca » Inspektor weterynarii

Specjalista w Wydziale ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych Departamentu Żywności Prozdrowotnej


Nr referencyjny: 800224

Ważna przez:

Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie

Stanowisko: Specjalista w Wydziale ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych Departamentu Żywności Prozdrowotnej

Oferent: Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie


Opis stanowiska

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:

  • przyjmowanie i rozpatrywanie powiadomień o suplementach diety oraz środkach spożywczych wzbogaconych wprowadzonych po raz pierwszy do obrotu na terytorium kraju zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;
  • prowadzenie postępowania wyjaśniającego w zakresie wprowadzania do obrotu suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych wprowadzonych zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia w celu wypracowania stanowiska GIS, w tym współpraca z innymi Departamentami;
  • bieżąca współpraca z Państwami Członkowskimi oraz Komisją Europejską, ze stacjami sanitarno-epidemiologicznymi ( wojewódzkie i powiatowe ), jednostkami naukowo-badawczymi i kompetentnymi urzędami, w zakresie wprowadzanych do obrotu środków spożywczych w celu wypracowania i ujednolicenia stanowiska odnośnie suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych;
  • współpraca z Zespołem ds. Suplementów Diety;
  • rozpatrywanie oraz załatwianie skarg i wniosków z zakresu kompetencji Wydziału ds. Suplementów Diety oraz Środków Spożywczych Wzbogaconych;
  • obsługa klientów ( osobiście, telefonicznie, mailowo ) w zakresie wprowadzania do obrotu suplementów diety oraz środków spożywczych wzbogaconych w celu usprawnienia procedury powiadamiania.

Warunki pracy

  • Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań

  • Praca administracyjno-biurowa, obsługa komputera powyżej 4 godzin dziennie, użytkowanie sprzętu biurowego (drukarka kserokopiarka, niszczarka), zagrożenie korupcją, stanowisko pracy wymaga umiejętności pracy w sytuacjach stresowych i pod presją czasu.
  • Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy

  • Pomieszczenie zakładu pracy uwzględnia potrzeby osób niepełnosprawnych w zakresie przystosowania stanowisk pracy. Obiekt posiada platformę schodową dla osób na wózkach inwalidzkich przy wejściu do budynku. Drzwi wejściowe do budynku ( główne ) pozwalają na swobodny przejazd wózkiem inwalidzkim. W budynku Głównego Inspektoratu Sanitarnego korytarze są przestronne, pozbawione progów, ponadto obiekt wyposażony jest w dźwigi osobowe z kabinami przystosowanymi dla osób niepełnosprawnych. Istnieje również możliwość dostosowania stanowiska pracy do potrzeb indywidualnej niepełnosprawności.
    Inne

Wymagania:

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy

n i e z b ę d n e
  • wykształcenie: wyższe , technologia żywności lub pokrewne, farmacja.
  • doświadczenie zawodowe/staż pracy: 1 rok doświadczenia zawodowego w instytucjach związanych z higieną i bezpieczeństwem żywności i żywienia, zdrowiem publicznym lub w stacjach sanitarno-epidemiologicznych.
  • pozostałe wymagania niezbędne:
    • znajomość prawa żywnościowego unijnego i krajowego;
    • znajomość ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej;
    • bardzo dobra organizacja pracy własnej;
    • dobra znajomość języka angielskiego;
    • umiejętność pracy w zespole oraz działania w sytuacjach nieprzewidywalnych i pod presją czasu;
    • umiejętność obsługi komputera w systemie MS Office.
wymagania dodatkowe
  • dokładność i precyzja w komunikacji pisemnej;
  • asertywność oraz umiejętność przekonywania;
  • dyspozycyjność, samodzielność;
  • otwarty stosunek do przedsiębiorców/podmiotów wprowadzających po raz pierwszy do obrotu środki spożywcze;
  • umiejętności interpersonalne;
  • umiejętność szybkiego rozwiązywania problemów,
  • wysoka kultura osobista.

Forma kontaktu:

Zobacz pełną treść oferty pracy

Zobacz inne oferty pracy Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie

źródło: praca.pl

data publikacji: 2015-08-24