Praca » Inspektor weterynarii
Inspektor weterynaryjny zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji
Nr referencyjny: 412258
Ważna przez:
Lokalizacja: Choszczno, zachodniopomorskie
Stanowisko: Inspektor weterynaryjny zespoł ds. Bezpieczeństwa żywności , Pasz i Utylizacji
Oferent: Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Choszcznie
Opis stanowiska
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- nadzoruje zakłady produkujące i wprowadzające do obrotu artykuły pochodzenia zwierzęcego w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności
- prowadzi dokumentację oraz sprawozdawczośc z wykonywanych zadań
- pobiera próby do zadan monitoringoowych w celu wykrycia czynników szkodliwych dla zdrowia ludzi
- kontroluje prawidłowośc wykonywania czynności wyznaczonych lekarzy weterynarii z zakresu badań zwierząt rzeżnych i mięsa
- kontroluje warunki przechowywania oraz prawidłowośc zagospodarowania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego w podmiotach nadzorowanych
- kontroluje dobrostan zwierzat w rzeźniach w celu weliminowania nieprawidłowości
- planuje budżet w zakresie higieny żywności
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
-
-
reprezentacja urzędu w zakładach produkujących środki spożywcze, praca poza siedzibą urzędu, wyjazdy służbowe, wysiłek fizyczny
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
-
-
występowanie uciążliwych i niebezpiecznych warunków pracy - hałas, zmienne warunki mikroklimatyczne, narzędzia i materiały pracy - komputer; urządzenia pomiarowe; bariery architektoniczne - biuro na I piętrze brak windy, możliwość porusznia się po budynku brak podjazdów, drzwi odpowiedniej szerokości, nie dostosowane toalety dla niepełnosprawnych
Inne
-
praca w duzym zawilgoceniu, hałasie, kontakt ze zwierzetami gospodarskimi, jazda samochodem do celów słuzbowych, nietypowe godziny pracy, częsta praca w terenie,
Wymagania:
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e
- wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub inne wyższe z zakresu spraw należących do własciwości Inspekcji weterynaryjnej- biolog, technolog żywności
- doświadczenie zawodowe/staż pracy: 3 lata doświadczenia zawodowego w administracji publicznej, w obrzarze pracy związanym z żywnością
-
pozostałe wymagania niezbędne:
- prawojazdy kategorii B- WRAZ Z ZAŚWIADCZENIEM IŻ KANDYDAT MOŻE PROWADZIĆ AUTO DO CELÓW SŁUŻBOWYCH
- UPRAWNIENIA DO BADANIA MIĘSA NA WŁOŚNIĘ METODĄ WYTRAWIANIA
- ZNAJOMOSC PRZEPISÓW PRAWA WETERYNARYJNEGO POLSKIEGO I EUROPEJSKIEGO
wymagania dodatkowe
- STUDIA PODYPLOMOWE WETERYNARYJNE LUB POKREWNE
- PRZESZKOLENIE W ZAKRESIE HACCP, GMP,GHP ORAZ AUDYTOWANIA, POBIERANIA PRÓB ŻYWNOŚCI
- KSIĄZECZKA ZDROWIA DO CELÓW SANITARNO- EPIDEMIOLOGICZNYCH
- JĘZYK ANGIELSKI LUB NIEMIECKI W STOPNIU KOMUNIKATYWNYM
- DOSKONAŁA OBSŁUGA KOMPUTERA, PAKIETÓW OFFICE I SPECJALISTYCZNYCH PROGRAMÓW WETERYNARYJNYCH
- 1 MIESIĄC STAŻ W RZEŹNI
- SAMODZIELNOŚC W REALIZACJI ZADAŃ
- DECYZYJNOŚĆ
- PRACA Z DOKUMENTAMI
- OBOWIĄZKOWOŚĆ, SKRUPULATNOŚĆ
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
Zobacz inne oferty pracy Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Choszcznie
źródło: praca.pl
data publikacji: 2014-03-07