Praca » Inne
Wojewódzki inspektor weterynaryjny w zespole ds. bezpieczeństwa żywności
Nr referencyjny: 1068874
Ważna przez:
Lokalizacja: Szczecin, zachodniopomorskie
Stanowisko: Wojewódzki inspektor weterynaryjny w zespole ds. bezpieczeństwa żywności
Oferent: Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie
Opis stanowiska
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- Kierowanie pracą zespołu ds. bezpieczeństwa żywności.
- Kontrola merytoryczna działalności Powiatowego Lekarza Weterynarii z zakresie sprawowania przez niego nadzoru nad bezpieczeństwem żywności w zakładach produkujących środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego w celu sprawowania poprawności sprawowanego nadzoru.
- Sporządzanie dokumentacji związanej z nadzorem nad działalnością Powiatowego Lekarza Weterynarii w zakresie sprawowanego nadzoru nad warunkami weterynaryjnymi przy produkcji środków spożywczych w celu zapewnienia ochrony zdrowia publicznego.
- Przygotowywanie projektów pism i dokumentów w celu przedłożenia Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w Szczecinie w obszarze bezpieczeństwa żywności.
- Przygotowywanie rocznych planów i harmonogramów kontroli w obszarze bezpieczeństwa żywności w celu przedłożenia Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w Szczecinie.
- Rozpatrywanie pod względem merytorycznym odwołań od decyzji Powiatowych Lekarzy Weterynarii, analiza dokumentacji i przygotowywanie projektów decyzji administracyjnych w celu przedłożenia proponowanych rozstrzygnięć Wojewódzkiemu Lekarzowi Weterynarii w obszarze bezpieczeństwa żywności.
- Opracowywanie i sporządzanie tematyczne informacji na żądanie Głównego Lekarza Weterynarii w celu przekazania do Głównego Inspektoratu Weterynarii w Warszawie.
- Udział w auditach w Powiatowych Inspektoratach Weterynarii jako ekspert merytoryczny w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
- obciążenie mięśniowo-szkieletowe oraz obciążenie narządu wzroku podczas pracy przy monitorach ekranowych
- mikroklimat zimny – kontrola w chłodniach składującej żywność pochodzenia zwierzęcego
- mikroklimat gorący – kontrola w rzeźniach
- praca w siedzibie jak i poza siedzibą urzędu
- praca w zespole
- obciążenie psychiczne – kontakt z kontrolowanym
Narzędzia i materiały pracy – komputer, przy którym praca jest długotrwała.
Praca wykonywana jest w budynku nie posiadającym podjazdu. Brak jest odpowiednio dostosowanych toalet dla osób niepełnosprawnych.
Miejsce pracy w siedzibie Inspektoratu mieści się na trzecim piętrze budynku biurowo-laboratoryjnego.
Inne
Wymagania:
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e- wykształcenie: wyższe weterynaryjne
- doświadczenie zawodowe/staż pracy: 5 lat doświadczenia zawodowego w administracji publicznej w zakresie realizacji zadań związanych z weterynarią ( obszar higieny żywności )
-
pozostałe wymagania niezbędne:
- prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii na terytorium RP,
- znajomość prawa weterynaryjnego, wspólnotowego, krajowego i państw trzecich,
- znajomość aktualnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie postępowania administracyjnego,
- umiejętność koordynowania pracy zespołu, kreatywność, dyspozycyjność,
- umiejętność organizowania i planowania pracy.
- specjalizacja z zakresu higieny żywności
- Staranność, rzetelność, obowiązkowość.
- Prawo jazdy kat. B.
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
Zobacz inne oferty pracy Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Szczecinie
źródło: praca.pl
data publikacji: 2016-04-20