Praca » Inne
Technolog ds. jakości i rozwoju produktów
Nr referencyjny: 802934
Ważna przez:
Lokalizacja: Stefanowo, pow. piaseczyński oraz wyjazdy na terenie Polski i Europy, dolnoslaskie
Stanowisko: Technolog ds. jakości i rozwoju produktów
Oferent: Ekologis Food Sp. z o.o.
Opis stanowiska
- samodzielne i we współpracy opracowywanie receptur na nowe produkty wegańskie i wegetariańskie (wypełnianie briefów produktowych, udział w pracach badawczo-rozwojowych, prowadzenie ocen prototypów, dokumentacja prób technologicznych, zgłaszanie nowych pomysłów),
- opracowanie instrukcji technologicznych, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji produkcyjnej,
- nadzór nad wdrożeniami technologicznymi i produkcją u partnerów produkcyjnych,
- nadzór nad specyfikacjami produktowymi i surowcowymi (w języku polskim i angielskim) oraz nad ich zgodnością z przepisami prawa i oczekiwaniami firmy,
- nadzór nad treściami etykiet i poprawnością znakowania produktów i towarów marki Polsoja,
- monitoring rynku produktów wegańskich i wegetariańskich w Polsce i Europie w zakresie surowców, składników, etykiet, opakowań dedykowanych dla przemysłu spożywczego
- monitoring usług produkcyjnych w zakładach spożywczych w zakresie produkcji dla marki Polsoja,
- udział w uzyskiwaniu Certyfikatów na produkty,
- udział w przygotowywaniu materiałów informacyjnych o produktach, technologii, surowcach, dodatkach do żywności na potrzeby szkoleń dla wybranych pracowników firmy.
Wymagania:
- wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności, chemii, biotechnologii, farmacji, itp.,
- znajomość prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością na terenie Unii Europejskiej i Polski (rozporządzenia, dyrektywy, ustawy z zakresu znakowania i dodatków do żywności),
- praktyczna wiedza o tworzeniu produktów spożywczych, maszynach, procesach technologicznych, głównie w branży mięsnej lub nabiałowej,
- doświadczenie zawodowe w wydziale produkcyjnym lub wydziale R&D w firmie wdrażającej nowe produkty na rynek polski i europejski w branży produkcyjnej przemysłu spożywczego lub dodatków do żywności – warunek konieczny,
- praktyka w projektowaniu i wdrażaniu nowych produktów – warunek konieczny
- prawo jazdy kat. B oraz gotowość do podróży służbowych,
- znajomość języka angielskiego w stopniu pozwalającym na pisanie i czytanie specyfikacji oraz korzystanie z przeglądarek internetowych na stronach anglojęzycznych,
- obsługa pakietu MS Office,
- umiejętność analitycznego myślenia, analizy dokumentów, prezentacji wyników,
- otwarta i profesjonalna komunikacja z klientem zewnętrznym i wewnętrznym,
- samodzielność, dobra organizacja pracy własnej - świadomość znaczenia staranności i dokładności oraz poczucie odpowiedzialności za powierzone zadania,
- mile widziane (docelowo konieczne) zaświadczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych.
Oczekujemy również:
- zafascynowania swoją pracą, wykonywanym zawodem, a co za tym idzie - inwencji w projektowaniu nowych wyrobów, znajomości przepisów prawnych, maszyn, itd.,
- umiejętności łączenia faktów i wykorzystania posiadanej wiedzy w nowych sytuacjach,
- wrażliwości na smaki, zamiłowania do gotowania,
- chęci rozwoju zawodowego i akceptacji różnorodności obowiązków, które są związane z pracą technologa wdrażającego nowe produkty.
Oferujemy:
- ciekawą pracę w firmie o ugruntowanej pozycji lidera w branży produktów wegańskich i wegetariańskich,
- realny wpływ na nowe produkty,
- niezbędne narzędzia pracy: zarówno do pracy biurowej jak i służące projektowaniu nowych wyrobów,
- zatrudnienie na umowę o pracę,
- atrakcyjne warunki wynagradzania,
- pakiet socjalny,
- szansę na realizację ambicji zawodowych oraz dalszy rozwój, w tym zdobycie unikalnych kompetencji.
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
Zobacz inne oferty pracy Ekologis Food Sp. z o.o.
źródło: praca.pl
data publikacji: 2015-08-26