Praca » Inne

Technolog ds. jakości i rozwoju produktów


Nr referencyjny: 802934

Ważna przez:

Lokalizacja: Stefanowo, pow. piaseczyński oraz wyjazdy na terenie Polski i Europy, dolnoslaskie

Stanowisko: Technolog ds. jakości i rozwoju produktów

Oferent: Ekologis Food Sp. z o.o.


Opis stanowiska


  • samodzielne i we współpracy opracowywanie receptur na nowe produkty wegańskie i wegetariańskie (wypełnianie briefów produktowych, udział w pracach badawczo-rozwojowych, prowadzenie ocen prototypów, dokumentacja prób technologicznych, zgłaszanie nowych pomysłów),

  • opracowanie instrukcji technologicznych, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji produkcyjnej,

  • nadzór nad wdrożeniami technologicznymi i produkcją u partnerów produkcyjnych,

  • nadzór nad specyfikacjami produktowymi i surowcowymi (w języku polskim i angielskim) oraz nad ich zgodnością z przepisami prawa i oczekiwaniami firmy,

  • nadzór nad treściami etykiet i poprawnością znakowania produktów i towarów marki Polsoja,

  • monitoring rynku produktów wegańskich i wegetariańskich w Polsce i Europie w zakresie surowców, składników, etykiet, opakowań dedykowanych dla przemysłu spożywczego

  • monitoring usług produkcyjnych w zakładach spożywczych w zakresie produkcji dla marki Polsoja,

  • udział w uzyskiwaniu Certyfikatów na produkty,

  • udział w przygotowywaniu materiałów informacyjnych o produktach, technologii, surowcach, dodatkach do żywności na potrzeby szkoleń dla wybranych pracowników firmy.

Wymagania:


  • wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności, chemii, biotechnologii, farmacji, itp.,

  • znajomość prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością na terenie Unii Europejskiej i Polski (rozporządzenia, dyrektywy, ustawy z zakresu znakowania i dodatków do żywności),

  • praktyczna wiedza o tworzeniu produktów spożywczych, maszynach, procesach technologicznych, głównie w branży mięsnej lub nabiałowej,

  • doświadczenie zawodowe w wydziale produkcyjnym lub wydziale R&D w firmie wdrażającej nowe produkty na rynek polski i europejski w branży produkcyjnej przemysłu spożywczego lub dodatków do żywności – warunek konieczny,

  • praktyka w projektowaniu i wdrażaniu nowych produktów – warunek konieczny

  • prawo jazdy kat. B oraz gotowość do podróży służbowych,

  • znajomość języka angielskiego w stopniu pozwalającym na pisanie i czytanie specyfikacji oraz korzystanie z przeglądarek internetowych na stronach anglojęzycznych,

  • obsługa pakietu MS Office,

  • umiejętność analitycznego myślenia, analizy dokumentów, prezentacji wyników,

  • otwarta i profesjonalna komunikacja z klientem zewnętrznym i wewnętrznym,

  • samodzielność, dobra organizacja pracy własnej - świadomość znaczenia staranności i dokładności oraz poczucie odpowiedzialności za powierzone zadania,

  • mile widziane (docelowo konieczne) zaświadczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych.


Oczekujemy również:



  • zafascynowania swoją pracą, wykonywanym zawodem, a co za tym idzie - inwencji w projektowaniu nowych wyrobów, znajomości przepisów prawnych, maszyn, itd.,

  • umiejętności łączenia faktów i wykorzystania posiadanej wiedzy w nowych sytuacjach,

  • wrażliwości na smaki, zamiłowania do gotowania,

  • chęci rozwoju zawodowego i akceptacji różnorodności obowiązków, które są związane z pracą technologa wdrażającego nowe produkty.

Oferujemy:


  • ciekawą pracę w firmie o ugruntowanej pozycji lidera w branży produktów wegańskich i wegetariańskich,

  • realny wpływ na nowe produkty,

  • niezbędne narzędzia pracy: zarówno do pracy biurowej jak i służące projektowaniu nowych wyrobów,

  • zatrudnienie na umowę o pracę,

  • atrakcyjne warunki wynagradzania,

  • pakiet socjalny,

  • szansę na realizację ambicji zawodowych oraz dalszy rozwój, w tym zdobycie unikalnych kompetencji.

Forma kontaktu:

Zobacz pełną treść oferty pracy

Zobacz inne oferty pracy Ekologis Food Sp. z o.o.

źródło: praca.pl

data publikacji: 2015-08-26