Praca » Inne

Starszy inspektor w Biurze Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego


Nr referencyjny: 828404

Ważna przez:

Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie

Stanowisko: Starszy inspektor w Biurze Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego

Oferent: Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie


Opis stanowiska

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:



  • ustalanie ogólnych kierunków działania i szczegółowych zasad postępowania wojewódzkich i powiatowych lekarzy weterynarii w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego

  • prowadzenie współpracy z zagranicą dotyczącej ustalania warunków weterynaryjnych obowiązujących przy produkcji oraz wywozie żywności pochodzenia zwierzęcego oraz przygotowywanie świadectw zdrowia dla tych produktów

  • prowadzenie spraw związanych z nadzorem nad przestrzeganiem warunków weterynaryjnych oraz jakością zdrowotną żywności pochodzenia zwierzęcego

  • prowadzenie korespondencji bieżącej w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego

  • współpraca z instytucjami rządowymi i organizacjami pozarządowymi w sprawach dotyczących żywności pochodzenia zwierzęcego

  • opiniowanie aktów prawa wewnętrznego wydawanych przez Głównego Lekarza Weterynarii w zakresie właściwości Biura

  • opiniowanie w zakresie właściwości Biura projektów aktów prawnych przesłanych w ramach uzgodnień resortowych i międzyresortowych


Warunki pracy


 



  • Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań


 


 


  •  
      Praca biurowa z użyciem monitora ekranowego i urządzeń biurowych (drukarka, kserokopiarka, niszczarka). Praca wykonywana w pozycji przemiennej, wymagająca przemieszczania się pracownika pomiędzy pokojami, piętrami lub budynkami.


 



  • Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy


 


 


  •  
      Stanowisko pracy znajduje się w pomieszczeniu biurowym na IV piętrze budynku przy ul. Wspólnej 30. Budynek jest dostosowany dla potrzeb osób niepełnosprawnych (podjazdy i ruchome platformy do transportu wózków inwalidzkich, odpowiednia szerokość ciągów komunikacyjnych, pomieszczenia higieniczno – sanitarne dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych ruchowo). Korytarze ze względów przeciwpożarowych dzielone są drzwiami z samozamykaczami.



Inne


    Stres związany z delegacjami krajowymi i zagranicznymi.

Wymagania:

Wymagania związane ze stanowiskiem pracy


n i e z b ę d n e



  • wykształcenie: wyższe weterynaryjne lub technologia żywności

  • doświadczenie zawodowe/staż pracy: 1 rok stażu pracy w Inspekcji Weterynaryjnej lub w administracji publicznej na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków

  • pozostałe wymagania niezbędne:

    • znajomość przepisów weterynaryjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego

    • znajomość przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego

    • znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym

    • kreatywność, samodzielność, inicjatywa, rzetelność, komunikatywność, terminowość

    • umiejętność bardzo dobrej organizacji pracy własnej oraz pracy pod presją czasu



wymagania dodatkowe



  • w przypadku lekarzy weterynarii - specjalizacja z zakresu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego lub z epizootiologii i administracji weterynaryjnej

  • w przypadku technologów żywności – kierunkowe studia podyplomowe

  • szkolenie z zasad, wdrażania i funkcjonowania systemu HACCP

  • szkolenie z audytu wewnętrznego systemu HACCP

  • znajomość języka rosyjskiego na poziomie komunikatywnym

Forma kontaktu:

Zobacz pełną treść oferty pracy

Zobacz inne oferty pracy Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie

źródło: praca.pl

data publikacji: 2015-09-20