Praca » Doradca żywieniowy
Inspektor Zespół ds bezpieczeństwa żywności, pasz oraz ubocznych produktów zwierzęcych
Nr referencyjny: 608044
Ważna przez:
Lokalizacja: Zamość, lubelskie
Stanowisko: Inspektor Zespół ds bezpieczeństwa żywności, pasz oraz ubocznych produktów zwierzęcych
Oferent: Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Zamościu
Opis stanowiska
Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy:
- realizacja zadań wynikających z ustawy o paszach/wraz z rozp. wykonawczymi/ oraz rozp. 183/2005, 1831/2004, 882/2005, 1774/2002, 999/2001
- realizacja zadań wynikających z Krajowego Planu kontroli Urzędowej Pasz
- kontrola gospodarstw indywidualnych wytwarzających i stosujących pasze
- kontrola nad stosowaniem dodatków paszowych zgodnie z rozp. 183/2005
- kontrola nad rolniczym wykorzystaniem mączki mięsno-kostnych jako polepszaczy gleby oraz podmiotami stosującymi polepszacze gleby
- kontrola nad hurtowniami karm dla zwierząt domowych
Warunki pracy
- Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań
-
-
uczestnictwo nad wytwarzaniem, obrotem, przechowywaniem i stosowaniem pasz oraz pasz na własne potrzeby w gospodarstwach rolnych, pobieranie próbek do badań w tym do badań w ramach Krajowego Planu kontroli Urzędowej Pasz, nadzór nad podmiotami wytwarzającymi pasze oraz zajmujące się obrotem lub sprzedają pasze
- Miejsce i otoczenie organizacyjno-techniczne stanowiska pracy
-
-
praca przy komputerze, obsługa urządzeń biurowych /fax, ksero/ poruszania się po budynku bez windy, podjazdów i bez specjalnego dostosowania pomieszczeń
Inne
Wymagania:
Wymagania związane ze stanowiskiem pracy
n i e z b ę d n e
- wykształcenie: wyższe weterynaryjne lub zootechniczne
-
pozostałe wymagania niezbędne:
- prawo wykonywania zawodu / dotyczy lekarzy weterynarii
- prawo jazdy kat. B
- umiejętność obsługi komputera
- umiejętność pracy w zespole
wymagania dodatkowe
- dyspozycyjność
Forma kontaktu:
Zobacz pełną treść oferty pracy
Zobacz inne oferty pracy Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Zamościu
źródło: praca.pl
data publikacji: 2015-01-18