BIEŻĄCE NOTOWANIA




Eksport mięsa i jego przetworów


Dodano: 23.12.2024

pomniejsz czcionkę powiększ czcionkę


W strukturze towarowej polskiego eksportu produktów rolno-spożywczych dominowało mięso, przetwory mięsne i żywiec.

Eksport mięsa i jego przetworów

Jesteś w kategorii wiadomości:


W okresie styczeń–sierpień 2024 r. przychody uzyskane ze sprzedaży zagranicznej wymienionej grupy towarowej wyniosły 6,9 mld EUR i były większe o 5% niż rok wcześniej, stanowiąc 20% wartości całego polskiego wywozu produktów rolno-spożywczych.

Największy udział w wartości eksportu mięsa, przetworów mięsnych i żywca miały: mięso drobiowe, przetwory mięsne, mięso wołowe oraz mięso wieprzowe.

źródło: Gospodarz.pl/MRiRW foto: sxc.hu

 

  Poleć
Jesteśmy na: Śledziku Facebooku

 

Tagi: mięso wieprzowina wołowina drób mięso wołowe mięso drobiowe mięso wieprzowe




Agencja Marketingowa Wizerunek Spółka z o.o.
Plac Berwińskiego 5, 66-120 Kargowa, NIP 596-172-58-30, REGON 080420978
TEL. +48 506 650 670, FAX (68)422-11-64, TEL. (68)422-11-63
© 2010-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone Gospodarz.pl