| Autor: redakcja1

Zeszyt branżowy „Wędliny” odpowiedzią na potrzeby konsumentów

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, przy współpracy z ekspertami w branży mięsnej opracowała kolejny zeszyt branżowy, określający wytyczne dla produkcji wędlin.

Zeszyt branżowy „Wędliny” odpowiedzią na potrzeby konsumentów
Decyzją Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Pana Marka Sawickiego z dnia 18 stycznia 2012 zeszyt ten został uznany i włączony do Systemu Gwarantowanej JAKOŚCI Żywności QAFP. Wytyczne określone w Systemie wskazują parametry jakościowe gwarantujące ponadprzeciętną jakość dla produkcji wędzonek, kiełbas, wędlin podrobowych oraz wyrobów blokowych.
 
Zeszyt branżowy „Wędliny” jest odpowiedzią na potrzeby coraz bardziej wymagających i świadomych konsumentów, oczekujących produktów o wysokiej jakości spełniających ich wymagania odnośnie walorów smakowych a także wartości odżywczych.


Tagi:
źródło: