| Autor: redakcja1

Ceny warzyw w Polsce (03-10.09.2013)

W dniach od 3 do 10 września 2013 roku notowano wzrost cen marchwi, buraków czerwonych, rzodkiewki, pieczarek, ogórków gruntowych, ziemniaków i pomidorów szklarniowych. Natomiast ceny cebuli wczesnej obcinanej, pietruszki oraz ogórków szklarniowych uległy spadkowi. Bez zmian pozostały notowania kapusty młodej.

Ceny warzyw w Polsce (03-10.09.2013)
Cebula wczesna obcinana w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 1,15 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 4%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 8%
 
Kapusta młoda w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 1,95 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – bez zmian
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 22%
 
Marchew w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 0,90 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 6%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 10%
 
Pietruszka w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 2,85 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 12%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 46%
 
Buraki czerwone w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 0,80 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 7%
- w zestawieniu miesięcznym – spadek cen o 6%
 
Rzodkiewka - pęczek w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 0,98 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym -  wzrost cen o 8%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 8%
 
Pieczarki w okresie 03-10.09.2013 :
- cena: 7 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 9%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 22%
 
Ogórki szklarniowe w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 2,80 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – spadek cen o 15%
- w zestawieniu miesięcznym –  wzrost cen o 70%
 
Ogórki gruntowe w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 2,50 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 11%
- w zestawieniu miesięcznym –  wzrost cen o 9%
 
Pomidory szklarniowe w okresie 03-10.09.2013:
- cena: 1,95 zł/kg
- w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 15%
- w zestawieniu miesięcznym – wzrost cen o 30%
 
Ziemniaki w okresie 03-10.09.2013:
-
cena: 1,95 zł/kg
w ujęciu tygodniowym – wzrost cen o 6%
w zestawieniu miesięcznym spadek cen o 3%


Tagi:
źródło: